Sase studenti la medicina au fost ucisi si alti 23 raniti sambata intr-un atentat sinucigas care a avut loc la un spital militar din capitala Afghanistanului, Kabul, a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al ministerului afghan al Apararii. Atacul a fost revendicat de insurgentii talibani.

"A avut loc un atentat sinucigas intr-un cort utilizat ca sala de luat masa de studentii la medicina din spital", a declarat acest purtator de cuvant, generalul Mohammad Zahir Azimi.

Explozia a ucis sase persoane si a ranit 23. Toate victimele sunt studenti la medicina", a adaugat el.

Spitalul militar din Kabul este una dintre zonele protejate din capitala afghana.

Contactat de AFP, un purtator de cuvant al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a revendicat atentatul, afirmand ca un "atac sinucigas" a fost efectuat de doi kamikaze. El a sustinut insa ca toate victimele sunt militari.

"Ancheta noastra a aratat ca nu a existat decat un singur kamikaze, care este mort. Nu a existat un al doilea", a precizat insa un purtator de cuvant al ministerului Apararii.

Spitalul militar Mohammad Daud Khan, vast complex format din mai multe cladiri si situat in centrul capitalei afghane, are unele dintre cele mai bune dotari din tara. Aici lucreaza inclusiv medici straini, in special pentru a ajuta la formarea doctorilor afghani.