Ziua judecatii este asteptata sambata dupa-amiaza - cel putin de un predicator fundamentalist crestin care este aproape nonagenar - iar unii americani se pregatesc constiinciosi de acest eveniment, relateaza AFP.

Unii dintre ei si-au abandonat locul de munca si merg prin tara pentru a-i incuraja pe ceilalti sa se caiasca inainte de a fi prea tarziu.

Predicatorul Harold Camping, 89 de ani, asigura bunii crestini ca vor ajunge in Rai sambata, la ora locala 18,00.

Gregory LeCorps il crede intru totul. El a renuntat la locul sau de munca de la o clinica si a plecat prin America, alaturi de sotia sa si de cei cinci copii ai cuplului, pentru a anunta oamenii ca inaltarea la cer a celor drepti este iminenta, dupa cum scrie The Journal News.

Cei care nu vor fi vrednici sambata sa ajunga in Rai vor trai iadul pe pamant pana in data de 21 octombrie, cand Dumnezeu va pune capat pentru totdeauna, distrugand orice fiinta vie si orice lucru, acestei lumi, spune pastorul Camping.

Adeptii sai il urmeaza cu fervoare. Ceilalti sunt mai sceptici, reamintind ca Harold Camping a mai lansat o profetie similara, anuntand sfarsitul lumii in anul 1994.

Primarul New York-ului, Michael Bloomberg, care este evreu si, potrivit lui Camping, nu va ajunge in Rai pentru a se alatura lui Iisus si Dumnezeu, s-a angajat vineri, la o emisiune radiofonica, sa suspende stationarea alternativa a masinilor daca sambata va fi Ziua Judecatii de Apoi.

Acest regim alternativ este detestat de locuitorii metropolei, deoarece ii obliga sa-si mute masinile pentru a permite curatarea strazilor.

Un grup de atei a programat un picnic in parc sambata dupa-amiaza, mizand pe faptul ca vor avea spatiu suficient, avand in vedere ca toti crestinii vor pleca in paradis.

Pe un cont de Twitter dedicat acestui eveniment, mesajele se succed prea repede pentru a mai putea fi citite. Un sceptic spune ca Dumnezeu nu ar trebui sa aleaga ziua de sambata, in mijlocul sezonului de cricket.

Pe site-ul de vanzari Craigslist, mii de persoane propun sa cumpere bunurile celor care se pregatesc sa plece in rai, in timp ce un grup de atei afirma ca a vandut sute de contracte promitand ca se va ocupa de animalele domestice ale credinciosilor.

Camping a calculat momentul exact al Apocalipsei plecand de la Potop, 4.990 de ani inainte de nasterea lui Iisus si adaugand 7.000 de ani, deoarece in Biblie "Dumnezeu ne aminteste ca o zi este ca o mie de ani". Dupa aceasta adunare, el a scazut un an din cauza diferentelor de calendar intre Vechiul si Noul Testament. Astfel a ajuns la 2011, potrivit site-ului Family Radio al lui Camping, care nu putea fi accesat in jurul orei 11,00, din Romania.

Profetul promite sa furnizeze alte "probe uluitoare" care sa confirme data de 21 mai daca i se trimite un plic timbrat. Dar, cum posta americana nu functioneaza sambata, raspunsul risca sa ajunga dupa sfarsitul lumii.