Fiica cea mica a lui Dominique Strauss-Kahn, Camille, a fost prima care s-a intalnit cu fostul sef FMI dupa plecarea acestuia de la Sofitel si a fost audiata luni, inainte ca tatal sau sa fie trimis la inchisoare, au declarat mai multi martori, potrivit Le Figaro.

Anne Sinclair (stanga) si Camille Strauss-Kahn parasind tribunalulFoto: Agerpres/AP

Camille, in varsta de 26 de ani, este doctorand la prestigioasa universitate Columbia, iar tatal sau obisnuieste sa o viziteze in Manhattan cand pleaca spre Europa.

Potrivit Le Figaro, marturia sa a avut cu siguranta un rol important pentru apararea lui DSK, in primul rand pentru suprapunerea declaratiilor ei cu cele ale tatalui sau in ceea ce priveste programul lui, iar in al doilea rand pentru a descrie comportamentul acestuia in timpul intalnirii.

In acea zi, tatal si fiica, probabil insotiti de o a treia persoana, s-au intalnit la 12:45 intr-un restaurant. Acesta i-ar fi spus fiicei sale ca i s-a intamplat "ceva grav", cum a facut mai tarziu in discutia telefonica pe care a avut-o cu sotia sa, Anna Sinclair.

Camille este fiica lui Brigitte Guillemette, a doua sotie a lui DSK. Pana acum, viata sa a fost linistita, insa in ultimele zile contul sau de Twitter si pagina de pe site-ul universitatii Columbia au fost inchise.