Autoritatile carcerale din New York vor ancheta cu privire la provenienta unei fotografii "exclusive" a fostului director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, realizata in celula sa de la inchisoarea Rikers Island, potrivit tabloidului Daily News, care a difuzat-o, a declarat un oficial pentru AFP.

Fotografia publicata de Daily News cu DSKFoto: NY Daily News

Daily News New York a difuzat joi o fotografie "exclusiva" cu DSK in care apare pierdut, obosit si neras, cu o camasa albastra. Potrivit tabloidului, fotografia a fost facuta in celula sa de la Rikers Island.

Fotografia socanta, insotita de cuvintele "Fara mila pentru perversi", circula de la inceputul zilei de joi pe Internet, unde utilizatorii au postat numeroase comentarii cu privire la legitimitatea difuzarii acestor imagini ale barbatului suspectat de agresiune sexuala si tentativa de viol.

"Nu pot confirma ca aceasta fotografie a fost realizata in inchisoare. Nu stiu de unde provine, cum a fost obtinuta (de cotidian), sau daca este trucata", a declarat pentru AFP un responsabil al serviciilor carcerale din New York.

Administratia inchisorii face cercetari pentru a afla daca fotografia provine intr-adevar din inchisoarea Rikers Island asa cum sustine Daily News, potrivit acestui oficial care a cerut sa i se respecte anonimatul.

Judecatorul Instantei din Manhattan a aprobat eliberarea lui Dominique Strauss-Kahn pe cautiune, fixata la un milion dolari si a decis plasarea sa in arest la domiciliu cu monitorizare electronica - conditii care au fost propuse de catre avocatii sai.

Strauss-Kahn isi va petrece noaptea de joi in inchisoare, cautiunea sa urmand sa fie platita vineri. DSK a predat deja toate documentele de calatorie.