Dominique Strauss Kahn si-a anuntat demisia de la sefia FMI. Intr-un comunicat oficial, citat de agentiile de presa, DSK respinge toate acuzatiile care i s-au facut in aceste zile, in scandalul de agresiune sexuala in care a fost implicat.

Dominique Strauss Kahn, fostul sef FMIFoto: Reuters

In scrisoarea prin care isi anunta demisia, Strauss Kahn isi motiveaza gestul prin dorinta de a "proteja" Fondul Monetar de efectele acestui scandal: "Vreau sa imi dedic toata energia pentru a demonstra ca sunt nevinovat", spune DSK, in scrisoarea adresata institutiei.

Fondul Monetar International anunta ca pana la desemnarea noului sef al institutiei, John Lipsky va continua sa isi exercite functia de director general interimar.

Dominique Strauss Kahn a fost arestat, in urma unei acuzatii de agresiune sexuala, formulata de o camerista de la un hotel din New York. Justitia americana a respins luni cererea de eliberare pe cautiune, astfel ca fostul sef al FMI a ajuns la inchisoarea Riker Island. Avocatii sai se pregatesc sa ceara din nou, joi, eliberarea clientului, conform unei cereri depuse la Tribunal, publicata de New Yor Times.

Iata comunicatul FMI care anunta demisia lui DSK

"Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, demisioneaza

18 mai 2011

Dl. Dominique Strauss-Kahn a anuntat astazi Consiliul de administratie al (FMI) de intentia sa de a demisiona din postul de director general, cu efect imediat. Dl. Strauss-Kahn a facut declaratia urmatoare, intr-o scrisoare de demisie oficiala adresata Consiliului de administratie:

  • "Cu o infinita tristele ma vad obligat astazi sa propune consiliului de administratie demisia din postul meu de director general al FMI.
  • Ma gandesc in acest moment in primul rand la sotia mea - pe care o iubesc mai mult decat orice - la copiii mei, la familia mea, la prietenii mei.
  • Ma gandesc de asemenea la colaboratorii din FMI impreuna cu care am realizat lucruri atat de mari de peste trei ani.
  • Tuturor doresc sa va spun ca refuz cu cea mai mare fermitate tot ceea ce mi se reproseaza.
  • Vreau sa protejez aceasta institutie pe care am servit-o cu onoare si devotament, si mai ales, mai ales vreau sa-mi consacru toate fortele mele, tot timpul meu si toata energia mea pentru a-mi demonstra inocenta". Dominique Strauss-Kahn

FMI se va pronunta in perioda urmatoare asupra procedurii pe care o va urma Consiliul de Administratie pentru a desemna un nou director general. In acest interval, dl. John Lipsky va continua sa asigure functiile de director general ad interim".