Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a anuntat ca isi va asuma temporar conducerea Ministerului Petrolului, in ajunul reuniunii bianuale a OPEC din 8 iunie de la Viena, relateaza AFP.

"Pentru moment, voi asigura interimatul la Ministerul Petrolui", a declarat Ahmadinejad intr-un interviu.

Presedintele iranian a desfiintat sambata functiile de ministri ai Petrolului, ai Industriei si ai Afacerilor sociale, ale caror administratii trebuie sa fuzioneze cu alte departamente, in contextul restructurarii guvernului.

Ahmadinejad a numit ministri interimari pentru industrie si afaceri sociale, dar nu a dat nicio indicatie privind Ministerul Petrolului, care ar trebui sa fuzioneze cu cel al Energiei.

"In masura in care presedintele actioneaza in departament, el ar putea participa (la reuniunea de la Viena),", a declarat luni pentru AFP reprezentantul Iranului la OPEC, Mohammad Ali Khatibi.

"Dar ar fi neobisnuit, deoarece, in mod normal, presedintele participa doar la summit-uri", a mai spus Khatibi.

Iranul, al doilea mare producator al OPEP, detine in prezent presedintia acestei organizatii pentru prima data de la revolutia din 1979.

Decizia lui Ahmadinejad de a prelua acest portofoliu strategic, vine pe fondul restructurarii guvernului, care a dus la o apriga confruntare cu Parlamentul.