Departamentul de Politie din New York a obtinut un nou mandat pentru a examina hainele sefului FMI, Dominique Strauss-Kahn, care a fost acuzat de agresiune sexuala, in cautarea de noi probe ADN, a declarat pentru AFP, duminica, John Grimpel, purtatorul de cuvant al Departamentului de Politie din New York (NYPD).

Intrebat daca politia intentioneaza sa caute urme de zgarieturi, raportate de catre mass-media din SUA, Grimpel a fost de acord: "Da, asta e ceea ce se intampla." Mandatul de arestare a lui Strauss-Kahn a fost extins duminica seara.

Prima infatisare a lui Dominique Strauss-Kahn in fata unui judecator din New York a fost amanata pana luni, pentru a permite politiei sa efectueze teste suplimentare, a declarat duminica noapte un avocat al sefului FMI.

"Clientul nostru a fost de acord cu o examinare medico-legala... am hotarat ca prima infatisare sa aiba loc luni dimineata" a spus avocatul William Taylor. Avocatul a mai precizat ca Strauss-Kahn se va apara "viguros" impotriva acuzatiilor care i se aduc.