John Lipsky, prim-adjunct al directorului general devine director general interimar al FMI, in absenta lui Dominique Strauss-Kahn, informeaza New York Times. William Murray, purtator de cuvant al FMI, a declarat ca Lipsky, fost bancher la JP Morgan, despre care se spune ca a supravegheat indeaproape planul de salvare al economiei grecesti, se va intalni cu membrii FMI, la Washington, potrivit Reuters.

John Lipsky, numarul 2 al FMIFoto: Reuters

UPDATEPurtatorul de cuvant al FMI, William Murray a declarat duminica ca reuniunea consiliului de administratie, programata pentru a discuta despre arestarea sefului FMI, Dominique Strauss-Kahn, acuzat de agresiune sexuala, s-a amanat. "Briefing-ul Comitetului executiv a fost amanat pentru a vedea cum evolueaza situatia de la New York," a declarat Murray.

"Conform procedurilor normale ale FMI, John Lipsky, prim-adjunct al directorului general, devine director general interimar atunci cand directorul general nu se afla la Washington. Lipsky va prezida reuniunea informala a consiliului de administratie de astazi", a precizat Murray.

Directorul FMI a fost retinut de catre autoritatile americane sambata, cu cateva minute inaintea de a decola spre Paris de pe aeroportul international John F. Kennedy din New York, fiind acuzat ca a agresat sexual o menajera de la un hotel din centrul metropolei americane.