Filmul pare SF curat. Ditamai seful FMI, ala care decide care stat e salvat si care lasat in faliment, o ia pe menajera care intra sa ii faca curat, incuie usa, incearca sa o violeze, dupa care fuge la aeroport, lasandu-si pe noptiera telefonul mobil si alte obiecte personale prin camera. Bine ca nu a lasat si o declaratie semnata care sa confirme acuzatiile ulterioare, scrie Dan Popa pe blogul sau.

Paul J. Browne, purtatorul de cuvant al politiei new-yorkeze: “Evenimentul s-ar fi produs sambata in jurul orei locale 13, in apartamentul 2806 din hotelul Sofitel, ocupat de seful FMI, al carei cost este de 3000 de dolari/noapte. Apartamentul dispune de living, sala de conferinte, semineu si dormitor. Cand femeia in varsta de 32 de ani a intrat pentru a face curat, credea ca apartamentul este neocupat. DSK se cazase in cursul zilei de vineri, a mai spus Browne. Dl Kahn, potrivit declaratiilor femeii, a incercat sa o agreseze sexual, fortand-o sa intre in dormitor si apoi in pat, dupa ce in prealabil a incuiat usa apartamentului. A doua tentativa s-ar fi produse in baie, dar femeia a reusit sa fuga si sa apeleze serviciul 911″.

America nu prea il are la inima pe DSK, trebuia spus asta. De multe ori, seful FMI s-a pronuntat pentru inlocuirea dolarului ca moneda de rezerva. Iar asta nu il va face mai drag judecatorilor.

Presa elena e usor ingrijorata. DSK era mai bun decat Lipsky, cel care il va inlocui o vreme. Lipsky e adeptul unei restructurari, in vreme ce actualul sef FMI era pentru prelungirea convalescentei. Dealtfel, intalnirea DSK- Merkel fusese aranjata la cererea primului, iar tinta discutiilor era tocmai situatia din Grecia.

Cotidianul de business Imerisia ii dedica un amplu grupaj de texte, in care DSK e numit "doctor in economie si femei".

"Strauss Kahn nu avea imunitate diplomatica. Franta este socata", scrie si Reuters. Acuma sincer nu stiu cat de socat e poporul francez, care de la Mitterand incoace afla de tot felul de foste relatii ale demnitarilor sai si se dovedeste chiar tolerant cu acestia.

Germanii de la Handelsblatt sunt usor acizi. Sub titlul DSK arunca FMI intr-o severa criza, autorii noteaza: "In loc sa rezolve criza datoriilor, DSK a experimentat criza proprie. Ei amintesc totusi ca sub conducerea lui DSK, Fondul Monetar International a facut profituri uriase, dupa ce inainte de criza institutia era destul de vulnerabilizata.

E drept ca arestarea lui DSK incurca negocierile pentru Grecia si cred ca, asa cum citeam pe blogul unui jurnalist de la WSJ, evenimentul de azi este unul dintre acele mici evenimente cotidiene care pot schimba ditamai istoria.

PS De aia sunt eu pentru robotii de camera care fac curat fara sa ii excite pe cei ca Strauss Kahn. Ma mira ca ditai Sofitelul nu a trimis un menajer nu o menajera sau un robotel din ala. Cat sa ameninti cu violul si o shaiba?

Comenteaza peblogul lui Dan Popa.