Unul dintre avocatii francezi ai directorul Fondului Monetar International (FMI) a declarat duminica ca e esential ca echipa sa legala sa evite "nebunia media" si sa astepte sa vada daca acuzatiile care i se aduc lui Dominique Strauss-Kahn privind o posibila agresiune sexuala "sunt sau nu adevarate", transmite Reuters. Directorul FMI a fost retinut de catre autoritatile americane sambata, cu cateva minute inaintea de a decola spre Paris de pe aeroportul international John F. Kennedy din New York, fiind acuzat ca a agresat sexual o menajera de la un hotel din centrul metropolei americane.

"Trebuie sa asteptam pana cand lucrurile se linistesc si sa vedem daca acuzatia este reala sau este doar o provocare", a afirmat Leon Lef Foster.

"In mod special, trebuie sa fim atenti sa nu cadem in circul media si trebuie sa asteptam pana cand lucrurile se limpezesc", a afirmat avocatul. Leon Lef Foster a adaugat ca "este important sa ramanem calmi".

Directorul FMI a fost arestat sambata la New York, fiind pus sub acuzare pentru tentativa de viol asupra unei menajere de la un hotel din metropola americana.