Un fotograf din Londra a reusit sa surprinda momentul in care un aparat Airbus A380, avand la bord 500 de persoane, a fost lovit de doua fulgere, transmite YahooNews. Incidentul a avut loc in sud-vestul capitalei britanice, in weekendul in care s-au sarbatorit Sf. Pasti.

Avionul nu a suferit stricaciuniFoto: Captura YouTube

Chris Dawson filma aparatul companiei Emirates care se pregatea sa aterizeze pe aeroportul Heathrow in conditii de furtuna, moment in care avionul a fost lovit de doua descarcari electrice luminoase succesive.

In inregistrarea video, se poate vedea cum fulgerele lovesc aparatul in mai multe locuri.

Nicio persoana aflata la bordul aeronavei nu a fost ranita, iar aparatul nu a suferit stricaciuni in urma incidentului.

Dawson a declarat pentru Daily Mail ca "am vazut norii de furtuna adunandu-se deasupra Londrei si m-am gandit ca erau conditii perfecte pentru producerea unor fulgere".

Civil Aviation Authority (CAA) din Marea Britanie a afirmat ca, daca aparatele de zbor nu sunt protejate in mod adecvat, fulgerele pot produce defectiuni majore, distrugand componentele electrice si echipamentele de la bord. In plus, avioanele ar putea chiar exploda in momentul in care sunt lovite de descarcarile electrice puternice.

YahooNews precizeaza ca cel mai grav incident de acest fel a avut loc in 1963, cand un fulger a lovit rezervoarele de combustibil ale unui aparat Boeing 707 aflat in zbor deasupra statului american Maryland. Toate cele 81 de persoane de la bordul cursei Pan Am si-au pierdut viata.