Parlamentul francez a adoptat miercuri definitiv proiectul de lege privind imigratia, care inaspreste regulile de expulzare a strainilor aflati ilegal in Franta, dupa mai multe luni de amanari, transmite AFP.

Adunarea Nationala a probat textul cu 297 de voturi pentru si 193 impotriva, iar Senatul si-a dat votul final in cursul serii, cu 182 de voturi pentru si 151 impotriva.

Dupa ce a fost retras, in martie anul trecut, sub presiunea partidelor de centru, a extinderii masurii de confiscare a nationalitatii, au mai ramas in joc doua mari mize: incadrarea dreptului de sejur al imigrantilor ilegali afectati de boli grave si contenciosul privind indepartarea din tara a imigrantilor ilegali plasati in detentie.

Titlul de sejur pentru "straini bolnavi" nu va mai putea fi acordat de acum decat in cazul "absentei" tratamentului adecvat in tara de origine.

Opozitia de stanga a precizat ca daca tratamentele nu sunt "absente" nu inseamna ca nu sunt, deseori, inaccesibile pentru numerosi bolnavi, in special din motive financiare sau geografice.

Noua dispozitie prevede totusi ca autoritatea administrativa va putea sa tina cont de "circumstante umanitare exceptionale" pentru atribuirea titlului de sejur, dupa ce a primit avizul directorului general al agentiei regionale de sanatate.