Dmitri Medvedev i-a criticat pe responsabilii complexului militaro-industrial rus pentru neindeplinirea programului de stat de inarmare si a planurilor de lansare a comenzilor militare. Presedintele a constatat ca industria de aparare a Rusiei se afla in continuare intr-o situatie tehnica inapoiata si a cerut elaborarea unui program de dezvoltare a acestui domeniu. Moskovski komsomolet precizeaza ca Medvedev a amintit ca in ultimii trei ani statul a depus suficiente eforturi pentru intarirea complexului militaro-industrial, dar in zadar: starea intreprinderilor de resort nu poate fi catalogata nici macar satisfacatoare.

Tancuri rusesti in Piata RosieFoto: Reuters

Nezavisimaia gazeta scrie, la randul sau, ca, in ajun, premierul Vladimir Putin a declarat ca suplimentarea mijloacelor pentru industria de aparare nu inseamna militarizarea bugetului rus si ca banii alocati pot asigura o securitate deplina a Rusiei.

Iar presedintele a amintit ca, in Mesajul adresat de premier parlamentului in 2009, Putin promitea importante livrari de armament nou catre fortele armate.

Medvedev a constatat: „Totul a fost convenit cu factorii de raspundere. Dar nu s-a facut nimic. De ce? Atept raspuns si propuneri”. Publicatia estimeaza ca respectivul indemn a fost adresat nu atat ministrilor de resort ai cabinetului, cat sefului acestuia.