Doi economisti americani au concluzionat ca norocul conteaza mai putin in poker decat pe pietele financiare, relateaza AFP.

Intr-un studiu publicat de prestigiosul Birou national pentru cercetari economice, Steven Levitt, cunoscut pentru cercetarile asupra economiei criminale, si Thomas Miles, specializat in efectele dreptului asupra economiei, au studiat in detaliu rezultatele marelui turneu de la Las Vegas (2010 World Series of Poker).

"Judecatorii indentificati de la inceput ca fiind mai abili au obtinut un randament al investitiei de peste 30%, fata de -15% pentru toti ceilalti jucatori", arata ei.

"Diferentele observate in aceste randamente sunt statistic foarte semnificative si mult mai mari decat cele observate pe pietele financiare", spun cei doi economisti.

Ei arata ca, la fel ca si in finante, cei care doresc sa castige mai mult trebuie sa riste mai mult: unul dintre jucatori, spre exemplu, a platit o taxa de participare la turneu de 252.000 de dolari, pentru a pleca acasa cu un castig de 24.000 de dolari.

"Pokerul este un joc de abilitate", sustin Steven Levitt si Thomas Miles.

Cei doi autori concluzioneaza ca toate restrictiile juridice legate de poker, precum cele care interzic bancilor americane sa deruleze tranzactii financiare cu site-uri de poker, ar trebui ridicate