Playboyul german Gunter Sachs, cunoscut pentru mariajul de trei ani cu actrita Brigitte Bardot, s-a sinucis sambata, la casa sa din statiunea Gstaad, in Alpii elvetieni, transmite HuffingtonPost. Sachs avea 78 de ani si suferea de o boala degenerativa incurabila.

Sachs si BardotFoto: Agerpres

Intr-un comunicat de presa difuzat de familia sa, la cererea lui Sachs, milionarul a spus ca a ales sa-si puna capat vietii dupa ce a ajuns la concluzia ca sufera de o boala degenerativa grava, care i-a afectat memoria si capacitatea de a comunica.

"Am facut mereu fata marilor provocari", a spus Sachs in comunicat.

AP a scris ca familia nu a oferit detalii despre locul sau circumstantele mortii milionarului, insa saptamanalul Focus a relatat ca Sachs s-a impuscat sambata, la casa sa din statiunea Gstaad, in Alpii elvetieni.

Sachs s-a nascut in 1932 intr-o familie bogata de industriasi germani. El si-a folosit averea si inteligenta pentru a finanta un stil de viata glamour, care a fascinat opinia publica din Germania anilor '60 si '70.

In acea perioada, tabloidele germane relatau despre legaturile sale amoroase si despre prieteniile cu vedete, precum Andy Warhol.

Sachs a devenit cunoscut si ca fotograf, realizator de filme documentare si colectionar de arta.

Revista elvetiana Bilanz a estimat valoarea averii sale la 340-455 de milioane de dolari.

Sachs a fost casatorit cu Brigitte Bardot, intre 1966-1969.

Milionarul a avut trei copii: Rolf (din prima casatorie), Christian si Alexander (a caror mama este cea de-a treia sotie a lui Sachs, Mirja Larsson).