Ambasadorul Pakistanului in Statele Unite, Hussain Haqqani, a dat asigurari ca "vor cadea multe capete in randul inaltilor responsabili pakistanezi" dupa descoperirea faptului ca Osama ben Laden s-a refugiat ani de zile in Pakistan. El a explicat ca o decizie in acest sens ar putea fi luata imediat dupa finalizarea anchetei. Ambasadorul pakistanez a facut aceste declaratii intr-un intreviu acordat postului CNN si preluat de France Presse.

"In cazul in care aceste capete cad pentru incompetenta, vom informa Statele Unite. Daca se dovedeste o complicitate, atunci toleranta va fi zero" - a mai spus Hussain Haqqani.

Casa Alba a cerut, de altfel, autoritatilor de la Islamabad sa explice cum a fost posibil ca omul cel mai cautat din lume sa traiasca ani de zile in orasul pakistanez Abbottabad. Solicitarea americanilor are loc in contextul in care Washingtonul nu a informat autoritatile pakistaneze despre operatiunea pe care a lansat-o pentru uciderea liderul Al Qaida, in urma cu o saptamana.

Duminica, presedintele american Barack Obama a declarat ca Bin Laden ar fi beneficiat de sprijin "chiar in interiorul' Pakistanului".

Osama bin Laden ar fi locuit in Pakistan de peste sapte ani - au declarat sambata oficiali din cadrul serviciilor de securitate pakistaneze pentru Reuters. Una dintre vaduvele liderului terorist le-a spus anchetatorilor ca liderul gruparii teroriste Al Qaida a locuit intr-un sat din Pakistan timp de aproape doi ani si jumatate, inainte de a se muta in orasul Abbottabad din apropiere, unde a fost gasit si ucis de fortele americane.