Presedintele rus Dmitri Medvedev a subliniat necesitatea readucerii "educatiei miltar-patriotice" in scolile din Rusia, esentiala pentru o "natiune mare", in timpul intalnirii avute cu veteranii de razboi, duminica, in ajunul festivitatilor prilejuite de Ziua Victoriei impotriva nazismului, sarbatorita la 9 mai in tarile din fostul bloc sovietic, relateaza AFP.

Medvedev, la festivitatile pentru Ziua Victoriei impotriva nazismuluiFoto: Reuters

"Am cunoscut, din pacate, o diminuare drastica a educatiei miltar-patriotice din cauza dificultatilor intampinate de tara, dar acum suntem in masura sa umplem acest gol", a spus Medvedev, potrivit imaginilor transmise de televiziunile ruse.

"(Patriotismul - n.r) este intodeauna un lucru bun pentru educarea generatiilor tinere (...) Este foarte important sa simtim ca suntem locuitorii unei tari mari si complexe. Nimic nu ii uneste mai mult pe toti oamenii", a adaugat el.

Subliniind importanta comemorarii Marelui Razboi Patriotic - numele celui de-al Doilea Razboi Mondial in epoca sovietica, inca folosit si in prezent - Dmitri Medvedev a apreciat necesitatea "organizarii de parade militar-patriotice".