Cantitatea mare de documente confiscate in timpul raidului fortelor americane asupra resedintei lui Osama bin Laden demonstreaza "cat era de importanta" cautarea liderului Al-Qaeda, a transmis sambata, intr-un comunicat, directorul CIA, Leon Panetta, potrivit AFP.

"Documentele gasite in resedinta acestuia demonstreaza din nou cat era de important sa il urmarim pe bin Laden", a spus Panetta.

"De la 11 septembrie, asta astepta poporul american de la noi. In cursul acestei operatiuni cruciale, ne-am respectat cuvantul", a adaugat el.

Fortele speciale americane au confiscat numeroase documente de la resedinta lui bin Laden din Abbottabad (Pakistan), dupa raidul de duminica noapte. Ele reprezinta "cea mai importanta" captura de "documente apartinand unui lider terorist realizata vreodata", a apreciat un inalt oficial din serviciile americane de informatii, sub conditia anonimatului.

Acestea includ numeroase inregistrari video si audio, precum si documente imprimate sau manuscrise.

Statele Unite au dat publicitatii sambata cinci dintre aceste inregistrari video, selectate cu atentie pentru a-l infatisa pe liderul terorist. Acestea prezinta un Osama bin Laden foarte atent cu imaginea sa publica.

Dar analizarea acestor documente de un grup de lucru ad-hoc arata de asemenea ca "bin Laden continua sa fie un lider activ al Al-Qaeda, furnizand instructiuni strategice, operationale si tactice gruparii", a mai spus inaltul oficial american.