Moartea lui Osama ben Laden, liderul al-Qaida ucis de un comando american in Pakistan, va reinsufleti lupta impotriva "invadatorilor" in Afganistan, au afirmat insurgentii talibani afgani. Aceasta este prima reactie a talibanilor afgani in care admit ca ben Laden este mort.

In urma cu patru zile talibanii din Afghanistan declarau ca nu au vazut suficiente dovezi care sa-i convinga ca Osama bin Laden este mort.

"Emiratul islamic din Afgaistan apreciaza ca martiriul seicului Osama ben Laden va oferi un nou elan luptei actuale impotriva invadatorilor, in aceasta faza cruciala a jihadului ", se arata intr-un mesaj, citat de Reuters.

Aceasta este prima reactie a talibanilor afgani in care admit ca ben Laden este mort. Osama ben Laden a fost ucis in noaptea de duminica spre luni, intr-o operatiune a fortelor speciale americane, la Abbottabad, un oras din Pakistan.

In prezent, aproximativ 130.000 de militari ai coalitiei internationale conduse de Statele Unite sunt mobilizati in Afganistan, dintre care doua treimi sunt americani.

In teatrul de operatii din Afganistan actioneaza, in prezent, 1790 de militari romani, in cadrul operatiunii ISAF, aflata sub comanda NATO, potrivit site-ul Statului Major General.