Secretarul de stat al SUA, Hillary Clinton, a declarat ca in faimoasa poza in care urmarea in direct atacul asupra lui Osama bin Laden si-a dus mana la gura nu din cauza ca era ingrozita, ci pentru ca incerca sa impiedice un tusit cauzat de alergia de primavara de care sufera, transmite Reuters. Fotografia in care apar presedintele Barack Obama, secretarul Hillary Clinton, vicepresedintele Joe Biden si alti oficiali americani a devenit una dintre cele mai cunoscute imagini ale operatiunii care a dus la eliminarea liderului Al-Qaeda.

Situation Room, 2 mai 2011Foto: Casa Alba

In fotografie, oficialii americani urmaresc o transmisiune in direct a atacului asupra lui Osama, in "Situation Room" din Casa Alba. Imaginea a fost publicata de Administratia de la Washington, iar un document clasificat prezent in fotografie a fost cenzurat.

In poza, Clinton apare cu mana la gura, in ceea ce pare a fi un semn de neliniste legat de rezultatul operatiunii de comando.

Chestionata in legatura cu respectiva poza, Clinton a spus: "Acestea au fost cele mai intense 38 de minute. Nu am niciun fel de idee legata de locul in care se uita fiecare dintre noi in acea milisecunda cand fotografia a fost luata. Ma gandesc ca incercam sa previn un tusit cauzat de alergia de primavara. Asadar, poate ca nu are nici un fel de semnificatie".

Directorul CIA, Leon Panetta, a declarat miercuri ca, in timpul raidului, a existat o perioada de circa 20-25 de minute cand semnalul vizual transmis de camerele de vederi instalate pe castile soldatilor americani ce luau parte la operatiune s-a intrerupt.