Secretarul Trezoreriei americane, Timothy Geithner nu crede ca dolarul isi va pierde pozitia de moneda de referinta in sistemul monetar international, in urmatorii 10 ani. El a facut aceasta previziune la o conferinta organizata la Washington.

Totusi, responsabilul american a admis aparitia unor modificari pe termen lung in ceea ce priveste evolutia dolarului, tinand cont de discutiile care au loc in prezent intre China, Rusia si Brazilia pe tema crearii unei alternative la moneda Statelor Unite - informeaza France Presse.

"Daca aceste economii devin mai puternice si dezvolta sistemele lor financiare, eliminand controalele asupra miscarilor de capital, atunci este posibil ca pe o perioda lunga de timp sa vedem o modificare mai semnificativa" - a adaugat secretarul Trezoreriei SUA.

In opinia sa, principala problema este mentinerea increderii investitorilor in dolarul american. Geithner a explicat, totodata, ca reducerea deficitului este cruciala pentru a garanta ca Statele Unite pot investi in domenii care asigura cresterea economica.