Casa in care se ascundea Osama bin Laden in Pakistan, pe care guvernul SUA au descris-o drept "o vila de un milion de dolari", nu valoreaza mai mult de 250.000 de dolari, sustin expertii imobiliari din Abbottabad, localitatea in care a fost gasit si ucis liderul al-Qaida de fortele americane, relateaza The Guardian.

Expertii pakistanezi spun ca descrierile cu privire la ascunzatoarea lui bin Laden au fost mult exagerate. Un oficial de rang inalt din cadrul administratiei Obama a declarat presei, dupa operatiunea efectuata duminica noaptea de un comando american pentru uciderea lui Osama bin Laden, ca locuinta in care acesta a fost gasit era un "complex unic", situat pe un vast teren, intr-o "suburbie bogata", valoarea acestuia fiind estimata la circa un milion de dolari.

Insa doi experti imobiliari din Abbottabad - un orasel linistit, locuit de militari pensionari - spun ca multe dintre elementele descrise sunt neadevarate. Bazandu-se pe marimea casei si a locului pe care aceasta a fost construita, precum si in functie de preturile locuintelor vandute recent, acestia au estimat ca vila nu ar costa mai mult de 250.000 de dolari pe piata actuala.

"Douazeci de milioane de rupii, maximum", spune Muhammad Anwar, care lucreaza de 22 de ani ca agent imobiliar pe piata locala. "E fara piscina. Aceasta nu e o zona luxoasa, o consideram o zona mediocra", a mai spus el.

Intrebat despre estimarea facuta de americani, acesta a raspuns ironic: "Poate aceasta este evaluarea facuta din satelit. Dar aici, la fata locului, acesta este pretul".

Estimarea lui Anwar a fost sustinuta si de directorul sucursalei locale a unei mari banci pakistaneze, care detine el insusi proprietati in localitate. "Daca ar fi valorat atat, am fi cu totii multimilionari aici", a spus acesta.