Dmitri Medvedev intentioneaza sa-si prelungeasca sederea la Kremlin, iar oamenii lui au demarat deja o campanie de subrezire a pozitiei premierului Vladimir Putin in tendemul de guvernare. Declaratia apartine deputatului Dumei de stat, Konstantin Zatulin, care a ocupat pana recent functia de prim adjunct al sefului comisiei parlamentare pentru CSI.

Dmitri MedvedevFoto: Reuters

Potrivit spuselor sale, Medvedev vrea sa ramana in scaunul prezidential, el a incalcat deja intelegerea si acum singurul lucru pe care-l mai poate face Putin este sa-l convinga sa revina asupra deciziei sale.

In plus, crede deputatul, partidul Rusia Justa isi intareste in secret pozitiile, el putand deveni eventual suport pentru Medvedev.

RBK Daily scrie ca Zatulin a intrat in conflict cu tandemul in urma cu aproape o luna, cand a fost destituit din functia detinuta, de viceprim adjunct al comisiei Dumei de stat pentru CSI. El afirma ca demisia este cu certitudine opera sustinatorilor lui Medvedev, pentru ca a aparat in parlament declaratiile lui Putin despre „cruciada”.

Divergentele dintre Medvedev si Putin au aparat de multe ori in ultimul timp, recent cei doi demnitari afisand puncte de vedere diferite referitoare la operatiunea militara impotriva regimului libian, initiata de Consiliul de securitate al ONU.

Cei doi au condus impreuna Rusia dupa ce Medvedev i-a succedat la putere lui Putin in 2008. Putin este vazut de analisti si opinia publica ca fiind "cel mai puternic" dintre cei doi.

Medvedev si Putin au declarat ca vor decide impreuna cine va candida la scrutinul de anul viitor.

Unii investitori si analisti sunt de parere ca cei doi lideri nu fac altceva decat sa urmareasca o schema extrem de bine elaborata prin care dau impresia unei competitii intr-un sistem politic foarte bine controlat.