Talibanii din Afghanistan au declarat marti ca nu au vazut suficiente dovezi care sa-i convinga ca Osama bin Laden este mort, transmite Reuters, care precizeaza ca aceasta a fost prima luare de pozitie a talibanilor dupa ce Statele Unite au anuntat ca liderul Al-Qaeda a fost ucis in Pakistan in urma unei operatiuni de comando. Potrivit unor informatii aparute marti, Barack Obama si-a dat acordul pentru publicarea cel putin a unei imagini "grafice" a cadavrului lui bin Laden, in care se observa urma de glont deasupra ochiului stang.

"Deoarece americanii nu au oferit nicio dovada acceptabila care sa le sustina anuntul, si deoarece ceilalti apropiati ai lui Osama bin Laden nu au confirmat sau infirmat moartea sa... Emiratul Islamic considera ca orice afirmatie este prematura", a precizat intr-un email purtatorul de cuvant al talibanilor, Zabihullah Mujahid.

Talibanii spun ca nu vor mai comenta pe marginea subiectului pana ce nu vor vedea dovezi ale mortii lui bin Laden de la apropiatii acestuia.

Potrivit unor informatii, Barack Obama si-a dat acordul pentru publicarea cel putin a unei imagini "grafice" a cadavrului lui bin Laden, in care se observa urma de glont deasupra ochiului stang.

Un oficial american a precizat pentru Reuters ca Statele Unite ar putea publica, in cursul zilei de marti, fotografii ale ceremoniei religioase musulmane tinuta pentru Osama bin Laden.