Politia britanica a anuntat marti ca a arestat cinci barbati in apropiere de uzina de reprocesare nucleara Sellafield din nord-vestul Angliei, relateaza Reuters.

Arestarile vin dupa ce premierul David Cameron a cerut Marii Britanii sa ramana vigilenta pentru a preintampina eventuale represalii ca urmare a uciderii liderului al-Qaida Osama ben Laden in Pakistan de catre fortele americane.

Politia a anuntat ca barbatii au fost arestati luni, dupa ce ofiterii de politie i-au oprit la un punct de control al vehiculelor in apropiere de Cumbria.

Barbatii sunt toti in varsta de 20 de ani si sunt din Londra, a mai anuntat politia.

Politia i-a retinut pe cei cinci tineri in conformitate cu articolul 41 din Terrorism Act, care permite arestarea persoanelor suspectate de infractiuni de terorism si retinerea lor pentru 48 de ore.

Politia britanica a declarat ca nu au cunostinta de existenta vreunei legaturi intre arestarea celor cinci barbati in conformitate cu legislatia de combatere a terorismului si moartea liderului al-Qaida Osama ben Laden in Pakistan.

"In acest moment nu stim sa existe vreo legatura cu evenimentele recente din Pakistan", se arata intr-un comunicat al politiei din Cumbria.