Aruncarea cadavrului lui Osama bin Laden in apa este "un detaliu anecdotic", a declarat luni directorul uneia dintre principalele asociatii musulmane americane, dupa polemica lansata in lumea islamica de mai multe autoritati islamice, relateaza AFP.

In cadrul unei conferinte de presa sustinute la Washington, Nihad Awad, directorul Consiliului pentru relatiile americano-islamice (CAIR), s-a referit la "problemele care au fost ridicate dupa scufundarea in apa" a cadavrului liderului al-Qaeda.

"Este un detaliu anecdotic", a precizat Awad. "Cel mai important lucru este ca teroristul a fost eliminat", a adaugat acesta, cerand guvernului american sa-si multiplice eforturile "pentru terminarea razboiului din Afghanistan si din Irak". "S-a facut dreptate", a spus acesta.

"Osama bin Laden nu a reprezentat niciodata nici comunitatea noastra de islamici, nici musulmanii. Ne alaturam concetatenilor nostri pentru a primi cu satisfactie anuntul eliminarii sale", a adaugat Awad.

"Pe langa faptul ca a ucis mii de americani in 11 septembrie, el si al-Qaeda au ucis nenumarati musulmani nevinovati", a incheiat acesta.

Cea mai inalta institutie a islamului sunit, al-Azhar, a declarat luni ca islamul se opune aruncarii cadavrelor in apa.

Cadavrul lui bin Laden a fost aruncat in apa in largul Pakistanului dupa ce o slujba religioasa musulmana a avut loc pe puntea unui portavion american stationat in zona.