Interpolul a avertizat luni despre posibilitatea "unui risc terorist mai ridicat" dupa eliminarea liderului al-Qaeda Osama bin Laden, solicitand tarilor membre "o vigilenta sporita", relateaza AFP.

Intr-un comunicat, organizatia apreciaza ca uciderea lui bin Laden creeaza "un risc terorist mai ridicat din partea al-Qaeda sau a teroristilor care se inspira din al-Qaeda".

"Teroristul cel mai cautat din lume nu mai este, dar moartea lui bin Laden nu inseamna disparitia organizatiilor afiliate al-Qaeda sau inspirate de al-Qaeda, care continua si vor continua sa se implice in atacuri teroriste in intreaga lume", sustine secretarul general al Interpolului, Ronald Noble.

"Trebuie deci sa ramanem uniti si concentrati asupra cooperarii si a luptei in care ne-am angajat, nu doar impotriva acestei amenintari mondiale, ci impotriva terorismului comis de orice grupare", adauga el.

Interpolul colaboreaza cu fortele de politie din cele 188 de state membre, mobilizate "in stare de alerta maxima pentru a lupta impotriva actelor de represalii daca al-Qaeda ar incerca sa dovedeasca faptul ca exista in continuare".