Sohaib Athar locuieste in Abbottabad, un orasel rezidential situat la aproximativ 50 de kilometri de Islamabad. Aici a fost ucis Osama bin Laden, in noaptea de duminica spre luni. In momentul in care fortele speciale americane asaltau resedinta unde se ascundea seful al-Qaeda, Sohaib Athar - @ReallyVirtual pe Twitter - nu dormea, scrie Le Monde.

"Elicopetere zboara deasupra Abottabad la ora 1 AM (este un eveniment rar)", scria el pe platforma de micro-blogging.

Cateva minute mai tarziu, @ReallyVirtual continua, in nota umoristica specifica Twitter: "Plecati, elicopterelor, inainte sa-mi scot pliciul de muste".

A urmat o explozie care i-a "scuturat ferestrele": "Sper ca nu incepe ceva urat pe aici". Urmeaza speculatii legate de apartenenta elicopterelor si scuzele adresate pilotului aparatului accidentat pentru "gluma cu pliciul de muste".

In cele din urma, un alt utilizator face legatura intre postarile lui Sohaib Athar si anuntul conferintei de presa pe care urma sa o sustina Barack Obama:

"Cred ca prabusirea elicopterului la Abbottabad si breaking news-ul presedintelui Obama au o legautra".

Concluzia lui Sohaib Athar: "Uh oh, sunt tipul care a relatat in direct arestarea lui Osama fara sa o stie".

Ulterior, dupa confirmarea informatiei, Athar a scris ca se afla la circa 2-3 kilometri de resedinta lui Osama si ca schimbul de focuri a durat 4-5 minute.

"Interesant, nu stiam ca numele meu va deveni unul dintre cele mai cautate pe Tweeter inainte sa fac vreo doua albume rock si cateva software premiate...", mai scrie el, cerandu-si scuze ca nu poate raspunde tuturor ziaristilor care incearca sa-l contacteze.

Vezi aici cateva poze din orasul in care a fost ucis Osama bin Laden.