Cardinalul spaniol Agustin Garcia Gasco Vicente, fost arhiepiscop al Valenciei, a decedat duminica in urma unui infarct, cu putin timp inainte de beatificarea papei Ioan Paul al II-lea, la care venise sa asiste, au anuntat surse din Vatican pentru agentia I.media, preluata de AFP.

Potrivit informatiilor difuzate de aceasta agentie de stiri religioase, prelatul s-a simtit rau si a fost transferat la un spital din apropierea Vaticanului, unde a decedat in urma unui infarct.

Cardinalul Agustin a parasit conducerea diocezei Valencia, din sud-estul Spaniei, in ianuarie 2009, la varsta de 78 de ani. El venit la Vatican alaturi de mii de preoti, episcopi si cardinali din intreaga lume pentru a asista la ceremonia de beatificare a lui Karol Wojtyla de catre succesorul sau Benedict al XVI-lea.

Nascut in provincia Toledo, Agustin Garcia Gasco Vicente a devenit preot in mai 1956, in dioceza Madridului. In 1990, a devenit presedintele Institutului international de teologie "la distanta", pe care il fondase cu cativa ani mai devreme.

A fost numit arhiepiscop de Valencia chiar de papa Ioan Paul al II-lea, in 1992. A devenit cardinal in 24 noiembrie 2007, sub papa Benedict al XVI-lea.