Nunta regala de la Londra s-a terminat, vineri seara, cu petrecerea de la Palatul Buckingham, in cadrul careia Printul Harry le-a adus un tribut fratelui sau si proaspetei sotii a acestuia, Ducele si Ducesa de Cambridge, transmite Telegraph. Discursul a avut loc la finalul unei cine de gale gazduite de Printul Charles, in fata a 300 de invitati, in cadrul careia Printul de Wales si William s-au luat reciproc peste picor, spre deliciul invitatilor.

Printul William, Catherine si Printul CharlesFoto: Agerpres

In timpul discursurilor pe care le-au tinut, Printul William si tatal sau s-au tachinat reciproc. Printul Charles a facut glume pe seama calvitiei lui William, in timp ce mirele s-a referit la faptul ca tatal sau ia in greutate.

Printul de Wales a mai spus ca spera ca William sa aiba grija de el cand va imbatrani, inainte sa afirme glumind ca William "i-ar impinge scaunul cu rotile de pe o stanca".

Printul William le-a spus invitatilor ca este "indragostit" de Catherine si a subliniat importanta familiei.

Telegraph scrie ca ulterior, in timpul petrecerii finale, Harry ar fi tinut un discurs presarat cu glume la adresa fratelui sau. Presa britanica nu a avut insa acces in interiorul palatului si nu a reusit sa afle ce anume a spus Printul Harry, care a fost cavalerul de onoare al lui William.

Regina nu a luat parte la petrecerea care a urmat cinei de gala.

Petrecerea a avut loc in asa-numitele State Rooms ale palatului, inclusiv in Sala de Bal care masoara 36 de metri lungime, fiind cea mai mare incapere din cele 775 ale resedintei regale.

Ellie Goulding si Joss Stone au cantat pentru invitati, in timp ce mancarea a fost preparata de celebrul bucatar Anton Mossiman. Invitatii s-au delectat cu preparate din crab si miel, iar la solicitarea lui Harry au fost pregatite si sandvichuri cu sunca si carnati.

Finalul petrecerii care a urmat a fost marcat de un foc de artificii, salutat cu urale de cei aflati in interiorul Buckingham Palace.

Telegraph a scris ca invitatii au descris petrecerea ca "un eveniment minunat". Cei mai multi dintre cei care au parasit palatul dupa miezul noptii erau tineri.

Potrivit presei britanice, ultimii invitati au parasit resedinta regala sambata dimineata, in jurul orei 3.

Harry a parasit palatul printre ultimii, la bordul unui microbuz, el fiind insotit de mai multi invitati, intre care se afla si fratele miresei, James Middleton.

Potrivit ziaristilor britanici, Kate Middleton a purtat la petrecere o rochie realizata tot de designerul Sarah Burton, de la casa Alexander McQueen.