In jur de 850 de petreceri stradale s-au tinut vineri, in Londra, in cinstea nuntii regale dintre Printul William si Kate Middleton, deveniti Ducele si Ducesa de Cambridge. Petrecerile pe strada nu sunt o raritate, insa sunt rezervate ocaziilor speciale.

Foto:
  • Apasa pe poza pentru a deschide o FOTOGALERIE cu imagini din St James Park - care se intinde intre Buckingham Palace si Trafalgar Square, pub-uri din city si doua petreceri stradale din Nord-Estul Londrei.

Cele mai multe petreceri stradale din Londra au fost organizate in Richmond, unul dintre cartierele bogate, iar cele mai putine - adica zero, in Barking si Dangenham, zone nu foarte instarite. La o astfel de ocazie, portiunea de strada unde se are loc petrecerea se inchide de catre consiliu local si este la dispozitia chefliilor.

Nici City-ul capitalei nu a organizat o petrecere stradala, insa parcurile au fost foarte repede aglomerate de spectatorii care au luat parte la nunta. Cei care au ramas in centrul Londrei au preferat un picnic in St. James Park, un workshop in Hyde Park sau un pranz mai aparte - hamburgeri cu sampanie - servit de unele pub-uri din zona.

Politia metropolitana din Londra a anuntat ca peste un milion de persoane s-au aflat vineri pe traseul ceremoniei regale. Potrivit Scotland Yard, in jur de 500.000 de oameni au urmarit "scena balconului", cand Ducele si Ducesa de Cambridge s-au sarutat la Palatul Buckingham.

Politia a anuntat ca, in timpul ceremoniei, nu au fost raportate incidente majore, insa 43 de persoane au fost arestate, majoritatea pentru infractiuni minore.