Presedintele Belarusului, Alexandre Lukasenko, a lansat un atac in toata regula, marti, impotriva sefului Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, declarand ca nu are nimic de spus despre "abrutizati, boi" de acest gen, relateaza AFP.

Aleksandr LukasenkoFoto: YouTube

"Cand esti prost, esti prost. Sunt niste derbedei. Pentru acest motiv nu am nimic de spus despre acest Barroso, acesti tampiti, acesti boi si altii ca el", a declarat el.

Lukasenko a fost intrebat despre presiunile pe care Comisia si fostul premier portughez le-ar fi exercitat asupra Ucrainei, pentru ca presedintele Belarusului sa nu fie invitat la Kiev, pentru conferinta dedicata catastrofei de la Cernobil, care a contaminat si aceasta tara.

"In ceea ce priveste abrutizatii precum Barroso, ei bine, a existat un anume Barroso in Portugalia si au trebuit sa scape de el, asa ca i-au dat un job la Comisia Europeana", a spus Lukasenko.

"Iar eu nu acord o mare atentie prostiilor functionarilor europeni", a adaugat acesta.

Presedintele belarus s-a luat si de omologul sau ucrainean, Viktor Ianukovici, acuzat ca ar fi cedat presiunilor europene, ceea ce ar explica absenta lui Lukasenko din Ucraina, la comemorarea a 25 de ani de la catastrofa din Cernobil.

"Intrebati-l pe Ianukovici de ce presedintele belarus nu a participat la ceremonii. Intrebati-l! Din pacate, lasii nu lipsesc din fruntea Ucrainei", a afirmat Lukasenko.

Acesta este un obisnuit al afirmatiilor de acest gen, atacand in mod regulat liderii occidentali, care critica in special represiunea la care este supusa opozitia si societatea civila din Belarus.

In februarie, el a povestit ca i-a spus "intre patru ochi" ministrului german al Afacerilor Externe, Guido Westerwelle, care este homosexual, sa duca "o viata normala" si a adaugat ca el "nu iubeste pederastii".