Presedintele Nicolas Sarkozy ar pierde in fata oricarui candidat al Partidului Socialist alegerile din 2012, potrivit celui mai recent sondaj de opinie. Doar liderul Frontului National (extrema dreapta), Marine Le Pen, l-ar impiedicat sa piarda. Directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, isi confirma pozitia de lider in randul simpatizantilor de stanga, scrie France Soir.

Nicolas SarkozyFoto: Hotnews

Daca tendinta nu se schimba prea mult pentru eventualul candidat al PS, Dominique Strauss-Kahn, in acest sondaj efectuat de Ifop Paris-Match Europe 1, esecul lui Nicolas Sarkozy in fata tuturor candidatilor stangii se confirma cu fiecare zi care trece.

Nicolas Sarkozy este cotat cu aproximativ 20% din intentiile de vot, in conditiile in care DSK ar primi 27% din voturi si chiar 30% daca Dominique de Villepin si Jean-Louis Borloo nu candideaza.

In turul doi, seful FMI (61%) l-ar zdrobi pe Nicolas Sarkozy (39%). Pentru moment, insa, favoritul sondajelor pastreaza tacerea asupra unei eventuale candidaturi. In orice caz, toti potentialii nominalizati de la PS ar castiga in fata lui Sarkozy in turul II.

Nicolas Sarkozy ar castiga alegerile doar in fata lui Marine Le Pen, care este cotata cu 20,5% din intentiile de vot in turul doi, indiferent daca se va confrunta cu actualul presedinte, cu Nicolas Hulot, Francois Bayrou sau orice alt candidat al PS.

Jean-Louis Borloo este cotat cu 7 - 11% din intentiile de vot, iar Nicolas Hulot, intrat recent in cursa, este cotat cu un scor de 7 - 9%.