Rusia se va opune unei noi rezolutii a Consiliului de Securitate al ONU asupra Libiei daca acest document ar presupune o intensificare a razboiului civil si recurgerea la violenta, a declarat marti ministrul rus al Afacerilor externe, Serghei Lavrov, citat de agentia RIA Novosti.

"Daca o noua rezolutie ar viza incetarea imediata a violentelor si un apel de asezare la masa negocierilor, Rusia o va sustine fara nicio indoiala. In schimb, daca va presupune o agravare a razboiului civil si recurgerea la violenta, Moscova nu o va putea sustine", a afirmat seful diplomatiei ruse, intr-o discutie cu presedintele abhaz Serghei Bagapch.

Lavrov a precizat ca, pentru moment, Consiliul de Securitate nu a fost sesizat asupra unui nou proiect de rezolutie privind Libia.

In data de 17 martie, Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o rezolutie care autorizeaza crearea unei zone de excludere aeriana in Libia si folosirea fortei pentru protejarea populatiei libiene de trupele colonelului Gaddafi. Rusia si China s-au abtinut la acel vot.

Moscova acuza in mod regulat coalitia internationala de violarea rezolutiei ONU, deoarece ar lua deliberat partea insurgentilor.