Fortele conduse de NATO din Afganistan au anuntat marti ca au reusit sa ucida unul dintre liderii al-Qaeda, al doilea cel mai dorit insurgent din tara, intr-un atac aerian din provincia Kunar, de la granita cu Pakistan, dupa o cautare de 4 ani, relateaza Reuters.

Abu Hafs al-Najdi, cunoscut si ca Abdul Ghani, din Arabia Saudita, a fost ucis in urma cu 12 zile in districtul Dangam, unde s-a intalnit cu alti insurgenti importanti si membri al-Qaeda, potrivit unui comunicat al Fortelor Internationale Nato (ISAF).

"Abdul Ghani era responsabil pentru coordonarea a numeroase atacuri grave. In dimineata zilei in care a murit, a directionat atacul sinucigas care l-a ucis pe liderul tribal Malik Zarin si alti 9 afgani civili", se mentioneaza in comunicat.

Ghani conducea operatiunile al-Qaeda din Kunar si organiza tabere de antrenament in provincia muntoasa. ISAF a anuntat ca acesta este unul dintre cei peste 25 de membri al-Qaeda ucisi in Afganistan in operatiunile din ultima luna.

Vestea mortii acestuia vine la o zi dupa ce sute de talibani au reusit sa evadeze dintr-o inchisoare de securitate ridicata din Kandahar.