O tanara de 19 ani din Mexic, care a intrat in greva foamei pe 19 februarie pentru o invitatie la nunta regala a Printului William al Marii Britanii, a primit o excursie la Londra de la un om de afaceri, relateaza Daily Telegraph.

Estibalis Chavez, in varsta de 19 ani, si-a sustinut greva foamei in fata Ambasadei britanice din Mexico City. Oficialii i-au spus in nenumarate randuri ca nu mai sunt invitatii disponibile, insa ea a refuzat sa renunte.

"La momentul respectiv, nu am vazut-o ca ceva prea dramatic sau drastic. Oamenii spuneau ca imi risc sanatatea pentru ceva despre care multi cred ca este stupid si frivol. Dar cred ca era singurul mod in care sa imi ating scopul", a declarat ea.

Tanara a slabit 8 kilograme in timpul grevei. Ea a desenat un portret al celor doi miri regali, pe care ambasada a refuzat sa il trimita.

"M-a miscat cand am vazut ca nimeni nu o intelege prea bine. Cred ca are dreptul sa lupte pentru ceea ce vrea", a declarat lobbyistul Octavio Fitch Lazo, care i-a dat banii pentru zborul pana la Londra.

Chavez are o pasiune pentru familia regala britanica de mai mult timp, dupa ce tatal sau i-a povestit despre mama sa - care a murit la nastere - ca este mare fana a Printesei Diana.

Printul William (28 de ani) si Kate Middleton (28 de ani) s-au logodit in octombrie 2010, in timp ce se aflau in vacanta in Kenya.

Nunta celor doi va avea loc la 30 de ani de la nunta Printului Charles cu Diana, considerata unul dintre cele mai importante evenimente ale secolului trecut.