Aproape 500 de persoane s-au adunat sambata in centrul Moscovei la apelul miscarilor de extrema dreapta pentru a cere reducerea ajutoarelor sociale acordate de statul rus republicilor din Caucaz, majoritar musulmane, relateaza AFP.

La manifestatia derulata sub sloganul "Ajunge cat am hranit Caucazul!" au participa in principal tineri, unii dintre ei mascandu-si fata cu fulare.

Un important dispozitiv politienesc a fost amplasat pe strazile din jurul pietei unde s-a organizat protestul, care s-a derulat fara incidente.

Unul dintre organizatori, Vladimir Top, a calificat Caucazul drept "crocodilul vorace", reprosand statului federal ca ar cheltui prea multi bani sa ca "lasa sa curga prea mult sange" in aceste republici.

"Nu suntem nici xenofobi nici nazisti, cerem un buget egal pentru toate regiunile din Rusia", a spus un alt organizator, Anton Sotov.

Rasismul castiga tot mai mult teren in Rusia, dupa caderea URSS, in timp ce sute de mii de persoane din Caucazul rusesc si din Asia centrala muncesc in orasele din Rusia pentru a scapa de mizeria din regiunile natale.

In martie, primarul Moscovei a dat instructiuni functionarilor din subordine sa privilegieze locuitorii capitalei in ceea ce priveste locurile de munca si a acuzat muncitorii imigranti ca sunt implicati in jumatate dintre crimele si delictele comise in oras.

Manifestarea a fost autorizata de municipalitate, care refuza adeseori sa aprobe protestele solicitate de opozitie.