Publicatiile Los Angeles Times si The New York Times au castigat cate doua premii Pulitzer pentru jurnalism la cea mai recenta gala de decernare a premiilor, care a avut loc luni. Pentru prima oara in istoria de 95 de ani a premiilor, nu a fost acordata distinctia pentru categoria "Breaking News" (stiri de ultima ora), informeaza Reuters.

Foto:

Lista castigatorilor premiului Pulitzer 2011

Serviciu Public - Los Angeles Time, pentru demascarea coruptiei din micul oras Californian "Bell", unde oficialii si-au alocat salarii exorbitante.

Breaking News - nu s-a acordat

Reportaj de investigatie - Paige St. John, jurnalist al publicatiei Sarasota Herald Tribune, pentru ancheta despre sistemul de asigurari de proprietate pentru detinatorii de case din Florida. Ancheta a impulsionat actiuni de reglementare.

Reportaj explicativ - jurnalistilor Mark Johnson, Kathleen Gallagher, Gary Porter, Lou Saldivar , de la publicatia Milwaukee Journal Sentinel pentru seria de articole multimedia despre efortul de a utiliza tehnologia genetica pentru salvarea unui copil in varsta de patru ani, amenintat de o boala misterioasa.

Reportaj local - jurnalistilor Frank Main, Mark Konkol si John J. Kim de la publicatia Chicago Sun-Times, pentru articolele despre violenta stradala din cartierele orasului Chicago si "codul tacerii" care impiedica luarea de masuri.

Reportaj national - jurnalistilor Jesse Eisinger si Jake Bernstein de la ProPublica pentru expunerea practicilor ciudate de pe Wall Street care au contribuit la criza economica din SUA.

Reportaj international - jurnalistilor Clifford J. Levy si Ellen Barry de la New York Times pentru seria de articole despre sistemul de justitie din Rusia.

Articol de "feature" (felie de viata) - jurnalistei Amy Nutt Ellis de la Star-Ledger, Newark, NJ, pentru povestea ei despre scufundarea misterioasa a unui vas comercial de pescuit in Oceanul Atlantic.

Comentariu - jurnalistului David Leonhardt de la New York Times pentru comentariile cu privire la situatia economica a Statelor Unite.

Critica - criticului de arta Sebastian Smee de la Boston Globe.

Editorial - jurnalistului Joseph Rago de la The Wall Street Journal pentru editorialele sale care contesta reforma sistemului de sanatate sustinuta de catre presedintele american Barack Obama.

Caricatura - caricaturistului Mike Keefe de la Denver Post.

Fotografie "Breaking News" - fotografilor Carol Guzy, Nikki Kahn si Ricky Carioti de la Washington Post pentru fotografiile care ilustreaza cutremurul din Haiti.

Fotografie "Feature" - fotografei Barbara Davidson de la The Los Angeles Times pentru fotografiile care ilustreaza victimele violentelor din Los Angeles.