Un avion care o transporta pe prima doamna a Statelor Unite, Michelle Obama, a fost nevoit sa-si intrerupa procedura de aterizare si sa ia altitudine din cauza unei erori a unui controlor de trafic civil, relateaza Washington Post, preluat de AFP.

Michelle ObamaFoto: Reuters

Incidentul, care nu s-a soldat cu niciun ranit, s-a produs luni in apropiere de baza militara Andrews (Maryland, la est de Washington), unde se afla flota de aparate utilizate de inaltii demnitari americani, printre care si cel al presedintelui Obama.

Doamna Obama si sotia vicepresedintelui Joe Biden, Jill, se aflau la bordul unui Boeing 737 care revenea de la New York in momentul in care turnul de control din Andrews si-a dat seama ca aparatul este prea aproape de un avion militar de transport C-17 in curs de decolare, potrivit Washington Post, care citeaza "oficiali federali la curent cu incidentul".

Acesti oficiali au atribuit responsabilitatea incidentului unui controlor civil din regiunea Washington, care a dat unda verde aterizarii Boeingului 737.

Controlorii din Andrews "au inteles ca avionul cargo nu are timp sa decoleze de pe pista inainte de sosirea avionului prezidential", "au intrerupt aterizarea avionului doamnei Obama si au dat ordin sa efectueze un tur in jurul aeroportului", potrivit surselor citate.

Cele doua avioane nu s-au atins, distanta dintre ele nefiind mai mica de 5 km, subliniaza cotidianul american.

Contactat de AFP, biroul doamnei Obama nu a confirmat acest incident, care vine la doua zile dupa ce Statele Unite au anuntat o relaxare a programului controlorilor aerieni, dupa ce mai multi dintre ei au fost gasiti dormind la post in ultimele saptamani.

Sase cazuri de controlori adormiti la post au fost semnalate recent, dintre care trei saptamana trecuta.