Mii de oameni s-au inghesuit, marti, in fata restaurantelor McDonald`s din Statele Unite, in speranta ca vor reusi sa obtina unul dintre cele 50.000 de locuri de munca oferite de gigantul fast-food, scrie AFP.

"Eu nu sunt pretentios. Am nevoie doar de un loc de munca", a spus John.

In New York, cu 620 de astfel de restaurante, ca sa-si sporeasca sansele unii candidati au dat fuga la mai multe interviuri in aceeasi zi. Thomas Hill, de 24 de ani, a avut in timpul diminetii cinci interviuri cu angajatorii.

"As face orice, am nevoie doar de un salariu", a spus tanarul care poarta un sacou de catifea si pantofi negri din piele.

In timp ce asteapta in ploaie si frig, solicitantii de locuri de munca primesc pliante care le promit "distractie intr-un mediu in schimbare rapida" si "posibilitatea de a invata sa castigi".

Elaine Diekmann, care detine o franciza in Manhattan, povesteste ca ea a inceput la McDonalds ca o chelnerita, cu 37 de ani in urma. Impreuna cu sotul ei, au devenit apoi patronii unui restaurant.

"McDonald's este foarte flexibil, poate fi o munca part-time pentru cateva luni, pentru plata taxelor la scoala, sau daca aveti ambitie puteti avansa in cadrul companiei", spune ea.

In New York, angajatorii au refuzat sa spuna ce salarii au oferit candidatilor.

Nicole Curtin, un manager, a spus ca sunt oferite asigurarea medicala si sprijin de studii, dar salariile nu depasesc neaparat nivelul minim national de 7,25 dolari o ora.

Unele restaurante McDonald`s sunt deschise 24 ore din 24 deci munca de noapte poate deveni obligatorie. In pofida aglomeratiei si a salariilor modeste, angajatii trebuie sa-si pastreze zambetul toata ziua.

McDonald's a anuntat ca angajeaza, incepand cu 19 aprilie, 50.000 de persoane in cele 14.000 de restaurante din Statele Unite ale Americii. Lantul fast-food a luat aceasta decizie ca urmare a imbunatatirii situatiei financiare. In februarie a anuntat o crestere a vanzarilor cu 2,7%, comparativ cu 2010.