Orasul Istanbul care este suprapopulat ar putea fi impartit in doua orase distincte, potrivit unui plan radical prezentat de premierul turc Recep Tayyip Erdogan, fost primar al Istanbulului, relateaza Novinite.com.

In prezent, in Istanbul sunt inregistrati 17 milioane de cetateni si probabil multe alte mii neinregistrate, ceea ce creeaza o multitudine de probleme legate de infrastructura.

"Vom construi doua noi orase in Istanbul ca urmare a densitatii mari a populatiei", a declarat Erdogan, citat de Guardian. "Unul pe partea europeana, altul in zona podisului Anatoliei".

In cazul in care proiectul va fi pus in aplicare, Istanbulul va pierde statutul sau unic de oras situat pe doua continente - Europa si Asia.

Partidul AKP aflat la guvernare a promis sa dezvolte noi legaturi de transport intre cele doua orase, incluzand un al treilea pod peste stramtoarea Bosfor, care desparte partea europeana de cea asiatica a orasului, precum si doua tuneluri sub apa, care sa asigure atat transportul rutier cat si pe cel feroviar.