Seif Al-Islam, unul dintre fii colonelului Muammar Gaddafi, afirma ca fortele loialiste nu au comis nicio crima impotriva poporului libian, intr-un interviu publicat luni de Washington Post si citat de AFP.

"Nu am comis nicio crima impotriva poporului nostru", a declarat Seif Al-Islam, in varsta de 38 de ani, intr-un interviu de o ora pe care l-a acordat la Tripoli cotidianului american.

"Nu pot accepta ca armata sa fi tras asupra civililor. Acest lucru nu s-a intamplat niciodata si nu se va intampla niciodata", a afirmat el, intr-o engleza impecabila.

Barbatul, impus de tatal sau drept una dintre figurile miscarii reformatoare din Libia, a negat existenta tirurilor armatei asupra opozantilor regimului, prezentate, potrivit acestuia, pentru a legitima atacul coalitiei asupra Libiei.

"Este exact ca la armele de distrugere in masa din Irak", a explicat acesta. "S-a spus arme de distrugere in masa, arme de distrugere in masa. Hai sa atacam Irakul. Civilii, civilii, civilii. Hai sa atacam Libia. E acelasi lucru".

In timpul declansarii insurectiei, in februarie, tot el promisese un "razboi civil" si "rauri de sange".

Ca si tatal sau, el afirma acum ca rebelii libieni sunt infiltrati de elemente al-Qaeda, excluzand acuzatiile potrivit carora medicii, ziaristii straini si civilii ar putea fi tinta tirurilor fortelor pro-guvernamentale.

In opinia sa, ONU ar trebui sa ajute regimul condus de tatal sau sa lupte impotriva al-Qaeda. O data ce "teroristii" vor fi expulzati din Misrata si rebelii din Bengazi, puterea detinuta de tatal sau ar urma sa fie supusa controlului unei constitutii.

Seif al-Islam propusese deja in 2007 reforme care vizau in special libertatea presei si elaborarea unei constitutii. Atunci, el s-a lovit insa de reticentele aripii dure a regimului.

"Teroristii si militiile inarmate constituie principala problema. O data ce vom scapa de ei, totul va reveni la ordine", a mai spus acesta.