Presedintele german Christian Wulff a fost atacat cu oua, joi, in timp ce se afla la Wiesbaden, localitate aflata in vestul tarii, transmite Telegraph. Potrivit publicatiei Bild, atacatorul ar fi un roman ce locuieste in Germania, identificat drept Adrian V. (48 de ani). El a fost arestat imediat de politistii germani.​

Atac cu ouaFoto: Captura LiveLeak

Wulff (51 de ani) tocmai ajunsese in Wiesbaden si saluta multimea, cand Adrian V. a inceput sa arunce oua spre liderul german si spre crestin-democratul Volker Bouffier, ministru-presedinte al landului Hesse.

Unul dintre agentii de paza s-a plasat in fata oficialilor, insa acestia au fost atinsi de ouale aruncate de roman.

Unul dintre oua l-a lovit pe Wulff, in timp ce al doilea a atins pantalonii lui Bouffer.

"Hainele presedintelui federal au fost murdarite. Presedintele este bine", a anuntat politia.

Agentii de securitate si politistii l-au retinut imediat pe atacator, care a fost arestat.

Presedintele german a declarat ziaristilor ca el a cerut ca masurile de securitate sa fie reduse cat mai mult, pentru ca "imi place sa am contact cu cetatenii".

La cateva minute dupa atac, Wulff a aparut cu haine noi si a facut poze cu cei care participau la un eveniment in Parlamentul local.

Bild scrie ca romanul, care este inginer in Offenbach (Hessen), nu este la primul incident de acest fel. El a mai atacat in trecut doi fosti presedinti: Horst Köhler si Johannes Rau. Motivele atacului asupra lui Wulff nu sunt cunoscute in acest moment.