​Politia japoneza a inceput sa caute cadavrele victimelor cutremurului si tsunami-ului din 11 martie, pe o raza de 10 km in jurul centralei avariate de la Fukushima, informeaza BBC.

Se estimeaza ca aproximativ 1.000 de cadavre se afla in zona, insa recuperarea lor a fost amanata din cauza nivelului de radioactivitate, care in prezent a scazut.

Peste 300 de politisti in echipament de protectie cauta trupurile neinsufletite, pentru prima data in zona. "Daca vom gasi cadavre contaminate cu niveluri ridicate de radiatii, vom spala ramasitele inainte de a le duce la morga", a declarat un purtator de cuvant.

Catastrofa care a lovit nord-estul Japoniei pe 11 martie a lasat 13.456 morti si 14.851 de disparuti. Peste 150.000 de oameni au ramas fara locuinte.

Muncitorii continua lucrarile pentru a stabiliza situatia la centrala, dupa ce sistemele de racire la trei reactoare au cedat. Inginerii pompeaza apa pentru racire, dupa ce au evacuat apa reziduala, cu un nivel scazut de radioactivitate, in mare.

Joi, Imparatul Akihito si imparateasa Michiko au facut prima vizita intr-o zona afectata, la doua adaposturi din orasul Asahi.