Presedintele francez Nicolas Sarkozy si premierul britanic David Cameron au cazut de acord pentru cresterea "presiunii militare" asupra lui Muammar Gaddafi, care "ramane determinat sa-si mentina efortul de razboi contra propriului popor", a aratat miercuri Palatul Elysee, dupa o intalnire intre cei doi responsabili in ajunul unei reuniuni a NATO, transmite AFP.

"Toate mijloacele trebuie puse la dispozitie", a subliniat aceeasi sursa, in urma unor apeluri ale Frantei si Marii Britanii catre alte tari ale NATO implicate in Libia pentru ca ele sa isi intensifice eforturile militare in conflict.

"Este important ca NATO sa-si arate determinarea totala in a proteja civilii, a opri asediile demne de Evul Mediu ale Misratei si Zenten (vest) si a face trupele lui Gaddafi sa se intoarca in cazarmile lor", a precizat o sursa franceza.

Aceasta intalnire a avut in ajunul unei reuniuni a ministrilor de externe ai tarilor Aliantei atlantice joi si vineri la Berlin asupra unei solutii la criza libiana inca dificil de a o identifica, la doua saptamani dupa inceputul interventiei NATO in Libia.