Germania a expulzat cinci diplomati libieni deoarece au intimidat cetateni libieni care locuiesc pe teritoriul german, a anuntat miercuri Ministerul de Externe de la Berlin, citat de Reuters. Diplomatii trebuie sa paraseasca Germania in sapte zile.

De asemenea, ambasadorul libian in Germania a fost chemat la Ministerul de Externe de la Berlin.

Bundesamt für Verfassungsschutz, serviciul de informatii german, a acuzat in repetate randuri agentii libieni ca desfasoara activitati ilegale in Germania, inclusiv impotriva gruparilor de opozitie libiene.

Reuters reaminteste ca guvernul lui Angela Merkel a fost criticat pe plan intern si extern dupa ce s-a situat pe o pozitie diferita fata de SUA, Franta si Marea Britanie in chestiunea libiana.

Germania, China, Rusia, India si Brazilia s-au abtinut in timpul votului din Consiliul de Securitate al ONU pe marginea folosirii fortei pentru impunerea zonei de interdictie aeriana.

Ministrul de externe Guido Westerwelle a declarat ca criza din Libia nu poate fi rezolvata militar, adaugand ca declaratiile critice ale Ligii Arabe au dovedit pozitia corecta a Germaniei.