Politia din Belarus a arestat doi suspecti, intre care s-ar afla si presupusul autor al atentatului de luni de la metroul din Minsk, in urma caruia au murit 12 oameni si au fost raniti peste o suta, a anuntat Parchetul general din Belarus, citat de AFP.

Potrivit inregistrarii video de la metroul din Minsk, "unul dintre ei este, dupa toate probabilitatile, autorul atentatului", a spus procurorul general adjunct de la Minsk.

"Imaginile video arata clar modul in care suspectul a ajuns la statia Koupalovskaia, trece la statie Oktyabrskaya, unde lasa un sac sub o banca si pleaca in timp ce face un gest cu mana in buzunarul sacoului, dupa care a avut loc explozia", a declarat un magistrat, adaugand ca suspectul s-a nascut in 1986.

O explozie puternica s-a produs luni dupa-amiaza in metroul din Minsk, capitala statului Belarus. Potrivit agentiei oficiale BelTA, explozia a avut loc in statia de metrou Oktyabrskaya, una dintre cele mai aglomerate din oras, aflata la circa 100 de metri de palatul presedintelui Aleksandr Lukasenko. Explozia a avut loc in momentul in care pasagerii coborau dintr-o garnitura de metrou, bomba fiind amplasata sub o banca in statie. Bilantul initial al victimelor a fost de 11 morti si 100 de raniti.

Update1: Presedintele belarus Aleksandr Lukasenko a declarat, miercuri, ca suspectii arestati au marturisit implicarea lor in atentatul de la metrou, precum si in doua atacuri anterioare, relateaza AFP.

Update2: Presedintele Lukashenko a ordonat audierea unor membri ai opozitiei in legatura cu implicarea lor in atentat.