Doua replici seismice, ambele avand magnitudinea de 6.3 grade, s-au produs marti in Japonia, la scurt timp dupa ce guvernul nipon a decis ridicarea gradului de gravitate al accidentului de la Fukushima, de la 5 la nivelul maxim 7, transmite Reuters.

Primul cutremur s-a declansat marti dimineata in Chiba, la 77 de kilometri est de Tokyo, potrivit Agentiei japoneze de Meteorologie. Seismul a fost puternic resimtit in capitala japoneza, insa nicio alerta de tsunami nu a fost emisa.

Cea de-a doua replica s-a produs la ora locala 14.07 (08.07, ora Romaniei), in prefectura Fukushima, din nord-estul tarii, unde se afla centrala nucleara avariata, a anuntat Agentia nipona de Meteorologie. Hipocentrul a fost localizat la o adancime de numai 10 kilometri.

Luni, un cutremur cu magnitudinea de 6.6 grade s-a produs in estul Japoniei. Autoritatile au emis imediat alerta de tsunami, asteptandu-se un val de apa de un metru, insa alerta a fost ridicata ulterior. O persoana a fost ucisa si patru ranite in urma cutremurului. Seismul de luni a avut loc la exact o luna dupa cutremurul devastator de 9 grade care a afectat Japonia la 11 martie.