Autoritatile nipone au anuntat, luni, ca riscul de scurgeri radioactive majore la centrala de la Fukushima s-a redus considerabil.

Purtatorul de cuvant al guvernului de la Tokio a recunoscut ca centrala nu functioneaza la capacitate normala, insa a subliniat ca a scazut riscul ca situatia sa se deterioreze si sa aiba loc o noua scurgere radioactiva. Oficialul japonez a facut aceste declaratii exact la o luna dupa seismul si tsunami la originea accidentului nuclear.

"Cerem in continuare evacuarea locuitorilor in cazul in care s-ar ajunge la un astfel de incident... Dar credem ca acest risc a devenit mult mai redus comparativ cu situatia la o saptamana sau chiar doua saptamani dupa cutremur" - a mai spus purtatorul de cuvant al Executivului japonez, citat de agentia France Presse.

Intre timp, presedintele director general al Tepco - operatorul centralei nucleare de la Fukushima - va vizita, luni, regiunea pentru a prezenta scuze in legatura cu pagubele provocate locuitorilor din aceasta zona.