Seismul si tsunamiul din 11 martie, urmate de cele doua violente replici din 7 aprilie, au ucis 12.876 de oameni in Japonia, potrivit unui nou bilant al politiei publicat sambata de televiziunea publica japoneza NHK, preluata de RIA Novosti.

Precedentul bilant era de 12.750 de morti.

Noul raport al Departamentului politiei japoneze a luat in calcul si victimele replicilor de magnitudine 7,1 care au avut loc joi seara. Aceste noi cutremure, cele mai puternice de la primul seism de magnitudine 9 din martie, au provocat victime in Tokyo si in estul tarii.

14.865 persoane sunt in continuare date disparute in sase prefecturi din Japonia. 153.000 de oameni traiesc in prezent in centre de primire a refugiatilor.

Cutremurul din 11 martie a provocat un tsunami de peste 10 metri inaltime, care s-a abatut asupra coastelor de nord-est ale Japoniei. Situatia este in cotinuare tensionata in regiunea centralei nucleare Fukushima, grav afectata de seism si tsunami, unde au fost inregistrate mai multe scurgeri radioactive. Replicile din 7 aprilie au provocat o usoara scurgere de apa radioactiva la centrala nucleara din Onagawa.